07:34 LISTA: Julfilmer på Netflix 2021

Här är listan med julfilmer jag rekommenderar på Netflix denna jul. Är ju en riktig nörd med julfilmer och har sett nästintill alla julfilmer som finns tillgängliga så tänkte att jag skriver ihop mina favoriter i detta inlägg åt er:

NETFLIX:

The Holiday: Klassiker med Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz och Jack Black där två kvinnor i olika länder och med olika liv byter hem över jul och lyckas finna vad de inte visste de sökte.

Jag kommer hem igen till jul: Svensk dramakomedi med bland annat Peter Jöback och Susanne Reuter. Rolig, varm men också gripande om en världskänd artist som firar jul hemma hos sin familj i en liten by i Sverige för första gången på många år. När han kommer hem kommer även hemligheterna ut..

Single all the Way: En ny julfilm jag inte hunnit se än men som får en plats här då den faktiskt handlar om en gayman istället för den klassiska, straighta kärlekshistorien. Här är det Peter det handlar om och han ber sin bästa vän spela hans partner över jul.

A California Christmas + A California Christmas: Christmas by the lights: Första filmen och uppföljaren om arvtagaren och företagaren Joseph som söker arbete på en farm undercover för att få tillgång till den. Där möter han dock Callie som förändrar hans syn på livet.

En underbar jävla jul: Svensk komedi om ett förlovat par som bjuder in sina konservativa familjer att fira jul med dem, men speciellt den enas pappa har svårt att hantera att hans son är gay.

The Christmas Chronicles 1 & 2: Ett syskonpar råkar ta sönder tomtens släde och måste nu spendera natten till julafton med att hjälpa honom, och han är en mycket speciell tomte minst sagt.

Klaus: Animerad & Oscarsnominerad film om en osannolik vänskap mellan en brevbärare och en leksakstillverkare vid jul.

Operation Christmas Drop: En politisk assistent åker till tropikerna för att lägga ned en flygbas men faller istället för flygkaptenen på basen.

The Holiday Calendar: En fotograf ärver en adventskalender som visar sig kunna förutspå framtiden och hjälpa henne att finna kärleken.

Holiday in the Wild: En medelålderskvinna finner sig själv plötsligt ensam över jul och tar det impulsiva beslutet att semestra i Afrika istället för att fira själv. Där möter hon en annan vardag än hon är van vid, fantastiska djur och kanske även kärleken.

Home for Christmas: Norsk serie om en kvinna som försöker dejta sig igenom julen men bara finner värre och värre dejter.

Last Christmas: Romantisk dramakomedi till tonerna av Whams musik. Emilia Clarke spelar huvudrollen som Kate som jobbar som tomtenisse och är vilse i livet tills hon träffar Tom, en man som tar fram det bästa i henne. En riktig twist i slutet!

Love Actually: Också en klassiker! Denna handlar om flera olika personer i London och deras liv runt jul, bland annat Hugh Grant i rollen som premiärministern som blir förälskad, Bill Nighey som avdankad rockstjärna och Emma Thompson som olyckligt gift.

Love Hard: Nytillskott för i år med Nina Dobrev som spelar en ung kvinna som blir car fished via en dejtingapp men inleder ett samarbete med mannen för att hon ska få sin drömprins och han ska kunna visa upp en tjej för familjen.

Let it Snow: En film om olika ungdomar i en småstad under en snöstorm. Bland annat det klassiska paret, en tjej som träffar en superstjärna och en kille som är förälskad i hemlighet.

Holidate: Emma Roberts i rollen som en tjej som ingår ett avtal med en man om att de ska vara varandras officiella dejter under alla högtider under ett års tid. Men kan man verkligen undvika att utveckla känslor för varandra?

Father Christmas is Back: Fyra systrar firar jul tillsammans hos sin mamma och plötsligt dyker deras pappa upp, något som drar ut gamla hemligheter ur garderoben.

The Princess Switch 1-3: Vanessa Hudgens spelar både prinsessa och hennes dubbelgångare som lär sig dra nytta av varandras likhet och utnyttja detta för bådas vinning under julen.

A Prince for Christmas 1-3: Även detta en Netflix-trilogi som börjar med att en journalist besöker ett litet land under jul för att skriva ett reportage om den nya kungen, men lyckas bli prinsessans privatlärare istället.

Grinchen: Den klassiska filmen om julhataren nr 1

Bad Moms 2: Mammatrion från första filmen är tillbaka och nu är det dags att fira jul. Men deras egna mammor dyker upp och enligt dem finns det inget värre än att ha mamma på besök..

Julfritt: Ett par med vuxna barn bestämmer sig för att strunta i att fira jul men det blir inte ett särskilt välkommet beslut bland grannarna..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s