09:32 Fjärde advent

Hur jag mår fysiskt: Bättre än på länge. Min hosta har äntligen dämpats och gått från att jag hostar tills jag knappt kan andas eller håller på att kräkas till att det mer är en liten irriterande rethosta kvar. Värken är som den brukar men jag har gett mig fan på att trappa ut mina smärtstillande tabletter de kommande dagarna för att kunna testa en ny, icke-opioid mot värken från och med torsdag då jag har läkartid. Lär bli några tuffa dagar men värt det då den typen av läkemedel jag äter nu i slutändan ändå bara gör en mer känslig för smärta till slut och jag vill ta dem mer sällan.

Hur jag mår psykiskt: Också varit några tuffa dagar. Tog slut på mig själv socialt i början på veckan och fick sedan pmds vilket alltid är en börda. Igår nådde den sin peak och jag var nästintill förlamad av ångest ett tag. Dessutom varit så otroligt trött av infektionen att jag sovit större delar av dagarna. Därmed missat skolan ytterligare en vecka och det förhöjer ångesten. Nu när jag äntligen känner mig piggare så gör jag det även psykiskt och är peppad på att viga mina dagar åt fullt fokus på studier innan julen börjar på riktigt. Får jag en dipp av att sätta ut värkmedicinen står jag beredd med en höjning av latuda för att rädda mig från det värsta mörkret.

Vad jag gör: Mest legat i soffan och tittat på diverse filmer och serier: allt från Bachelorette-avslutningen (the drama efteråt?!), julfilmer signerade Hallmark (så klyschiga men så mysiga) och igår gav jag The Witcher en chans. Hört så mycket lovord om den men alltid tänkt att den inte riktigt är i min genre men vad fel man kan ha: jag älskar den! Och the witcher himself är ju inte direkt tråkig att titta på heller..

Planer för veckan: Allt detta är ju beroende på om jag orkar men tanken är att framför allt fokusera på plugg. Vill även gärna hinna med en tur till Kosta julmarknad om jag är frisk nog samt kanske äta julbord eller åka skridskor för att värma upp julkänslan inför fredag då det blir traditionellt julfirande hemma med familjen. Måste även hinna pynta, slå in paket och baka lite innan dess. På juldagen lär det bli lugnt trots tanken var fest, jag har helt enkelt inte orken efter två veckor sjuk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s