07:35 Q&A

När jag var uttråkad i fredags så körde jag en frågestund på instagram. Istället för att besvara frågorna direkt i story tänkte jag att jag sparar dem och gör ett blogginlägg av det hela:

Något du stör dig på på instagram/influencers?

– Haha gud ja! Det gör vi väl alla? Och ändå fortsätter man följa de man stör sig på.. Rimligt. Men jag stör mig framför allt på de som inte är ödmjuka (värderar ödmjukhet högt!), antivaxxers & sådana som sprider konspirationsteorier, personer som lägger upp 100 videos när de pratar eller svarar på frågor i tal istället för skrift (har nämligen aldrig ljudet på i appen), influencers som är otrevliga mot följare och människor som skriver onödiga frågor, typ när svaret redan står i story, eller som ska berätta hela sin livshistoria/sin version/sina åsikter av något för en bara för att de följer en. Liksom människor måste sluta tro att alla andra är så HIMLA intresserade av dem & deras liv och tankar. Följer du någon väljer du att ta del av det från den, men hen har inte automatiskt gjort samma val för att du är hens följare. Och såklart personer som ska tjafsa i dm. Trötta.

Favoritfärg?

– Duvblå och safirblått.

Favoritdjur?

– Alpackor<3

Favoritmat?

– Kyckling i alla dess former, framför allt friterad.

Favoritland?

– Svårt att välja. Älskar självklart Sverige men staden jag helst vill besöka är Tokyo så Japan är med på topplistan med. Även Ryssland, även om jag politiskt sett inte vibear med dem, hehe.

Hur mycket röker du?

– Haha, alldeles för mycket! Cirka ett paket per dag. Mer om jag dricker alkohol..

Vem är din crush?

– Har ju väldigt många, men ingen realistisk tyvärr. Just nu är jag extra svag för Ester Expósito från Elite på Netflix.

Jul eller halloween?

– Älskar båda! Men måste nog välja jul ändå, julen är för mig något jag uppskattar mer och mer för varje år. Är absolut inte en sådan som peakade när jag var barn: tycker julen är underbare än någonsin varje år.

Donken eller Max?

– McDonalds, helt klart. Tycker Max är såå överskattat och har alldeles för smala pommes. De smakar ju ingenting?! Donken är the real shit.

Man eller kvinna?

– Kvinnor är de vackraste och vettigaste som finns. Är så tacksam över att vara kvinna, trots alla svårigheter man upplever som det. Hade aldrig velat vara man, inte ens för en dag.

Kärlek eller sex?

– Kärlek. För det finns i så många olika former, sex finns bara i en bra version typ. Kärlek är universums starkaste kraft.

Förrätt eller efterrätt?

– En riktigt god förrätt, typ bruschetta, när man är hungrig sitter aldrig fel. Efterrätt kan man så ofta äta trots man är FÖR mätt redan och därmed inte njuta av på samma sätt, tycker jag.

Plugga eller jobba?

– Hade jag fått välja hade jag pluggat hela livet, ärligt talat. Finns inget bättre än att suga åt sig ny kunskap som en svamp. Men kanske känner så för att jag aldrig haft ett arbete jag trivs med – får jag det då så kanske jag älskar att jobba helt plötsligt.

Hemmakväll eller utekväll?

– Hemmakväll. Förr hade jag utan tvekan valt utekväll men de senaste åren har jag blivit såå trött på festande.. Färdig med det liksom. Absolut kul ibland, men en riktig mysig hemmakväll slår det med hästlängder. + man vaknar upp välmående dagen efter!

Pepparkakor eller lussekatter?

– Om man bakar själv: pepparkakor. Om man köper: lussekatter (undantag om de har massa gömda russin inuti.. ren sadism).

Gifta sig eller skaffa barn?

– Pest eller kolera haha. Nä men gifta sig får det bli i så fall. Det är åtminstone mindre permanent än ett barn.

Fysiskt eller psykiskt sjuk?

– De båda går ju in i varandra men väljer fysiskt sjuk ändå. Så länge man är lycklig kan man överleva det mesta, däremot känns allt omöjligt när man är exempelvis deprimerad.

Vad är din stance on droger?

– Jag är rätt så drogliberal. Menat att jag tycker att vad människor tar är deras ensak, att det inte borde vara ett brott att ha en substans i urinen och att man bör behandla och inte straffa missbrukare. Jag är inte för att ta någon drog dagligen om du inte har en medicinsk orsak (då tycker jag det är okej att exempelvis röka weed, ta smärtstillande eller adhd-medicin) men att bruka någon gång ibland, så länge du kan hålla det så och beter dig bra under ruset, det ser jag inga större problem med. Är för avkriminalisering då narkotikadödligheten är skrämmande hög i Sverige.

Skulle du säga att Dilla är bortskämd?

– Haha, absolut. Men det ska väl ens husdjur vara? Han är definitivt en hund som tigger och som vi låter tigga genom att ge honom alldeles för mycket gott 😂 Han får dessutom leksaker, täcken för olika väder, fina andra tillbehör, sover i sängen, ligger på en i soffan etc.. Han lever sitt bästa liv helt enkelt, vår lilla plutt.

Vad har du för diagnoser? (om du är okej med att berätta)

– Absolut är jag det. Är väldigt öppen med all min problematik. Jag har en kronisk bindvävssjukdom som innebär mycket värk. Den heter hypermobilitetssyndrom. Jag har även IBS, kronisk migrän, impingement (skada i axeln), raynauds fenomen, en ofarlig men irriterande hudsjukdom jag aldrig kan minnas namnet på och diverse psykiska diagnoser, exempelvis ptsd.

Hur mår du förutom att du är sjuk?

– Jag mår rätt så okej. Är lite smått frustrerad på mig själv i vanlig ordning, och någonstans där inne rör sig även ångest. Men överlag mår jag fint. ❤

När var du kär senast?

– Oj, det var nästan tio år sedan. I världens vackraste person. Men det innebär tyvärr inte att man är gjorda för varandra på det sättet.

Fobier? Största rädslor?

– Att någon i min familj avlider, att någon kräks i min närhet (emetofobi), höjder och zombies haha. Också liten släng av hypokondri.

Berätta om din sjukaste fylla?

– Tänker inte berätta i detalj men en gång trodde jag att jag kunde klättra upp för en husvägg medan min dåvarande granne kastade blomkrukor på mig..

Tror du på något ”speciellt”?

– Jag tror på något större, men kan inte definiera vad. Som bäst kan jag beskriva det som universums krafter, fysikens lagar, det vi inte kan se eller höra men på något sätt ändå känna av.

Hur skulle du beskriva dig själv för en främling?

– Oj, vad svårt! Som lugn och tillbakadragen, starka åsikter, mycket självdistans, riktigt lat, positiv, för envis, naiv och någon som vill njuta helst hela tiden.

Du lasrar väl? Hur är effekten? Värt pengarna?

– Ja, jag har tidigare kört en omgång laser på åtta veckor på benen, under armarna och mellan benen. Man rakar och lasrar då en gång i veckan och så minskar hårväxten gradvis. Jag märkte effekt på benen där håret växer mycket mer långsamt än innan och på vissa platser även mindre. Ingen direkt effekt på de andra platserna. Har nu precis kört igång med en andra omgång, är på vecka två. Jag lasrar alltså hemma, med en lasermaskin från Braun. Min kostade cirka 3000kr och jag är ändå nöjd med köpet. För absolut bäst hårborttagningseffekt skulle jag rekommendera diatermi där man för ner en nål med ström i hårsäcken som dör. Jag har gjort det på några få ställen på ena benet när en kompis utbildade sig i det för tio år sen och är fortfarande hårfri där. Det är dock dyrt och tar tid, men ska lätt investera i det i framtiden!

Vilka är dina absoluta favoritlåtar av Kanye?

– Oj, så många.. Lär glömma några nu men: Runaway, Saint Pablo, Wolves, Waves, Homecoming, Never Let Me Done, Street Lights, alla låtar på MBDTF, Follow God, Moon, Jesus Lord pt 2, Spaceships, Get Em High, Family Business, Roses, Touch the Sky, Celebration, Champion, Diamonds from Sierra Leone remix, Cant Tell Me NOTHING, Drunk and hot girls, Everything I am, Heartless, Robocop, Welcome to Heartbreak, Amazing, See you in my nightmares, No church in the wild, Who gon stop me, Otis, Made in America, On sight, I am a god, Hold my liquor, Blood on the leaves, yikes, ghost town, reborn, kids see ghosts, ego death, on god, selah, use this gospel, god breathed, hurricane, off the grid, ok ok pt 2, praise god.. med fler.

Hur hanterar du konflikter? Tips? Speciellt i förhållanden…

– När det kommer till människor jag bryr mig om är jag väldigt konflikträdd och blir lätt illa berörd av konflikter. Jag är också känslig för om någon skriker på mig, höjer rösten, blir hotfull etc efter tidigare upplevelser av sådant. Därav är det väldigt viktigt för mig att kunna diskutera konflikter med personer snarare än att bråka. Det görs lättast genom att ta en paus i känslostormen och vistas isär en liten stund tills man kan tala med varandra utan att vara i affekt längre. Man lugnar faktiskt ner sig rätt fort bara man får vara själv och andas lugnt. Det är också viktigt att ha vissa regler kring att man inte går på personliga saker eller drar upp gammalt groll samt att våga säga förlåt och erkänna sina fel. Målet är inte att vinna en konflikt, det är att lösa den genom förståelse. Det finns dock de som är konfliktbenägna och som får en liten high av att bråka och köra över andra: de går aldrig att lösa saker med fullt ut för de vill vinna genom att såra. Sådana personer måste man välja bort i sitt liv även om man älskar dem.

Varför egyptiskt bomull till lakan?

– Det är en lyx jag unnar mig då de är mycket mjukare och lenare än vanliga sängkläder samt håller sig fina i många många år. Vanliga lakan från t.ex Ikea blir slitna och urtvättade så fort tycker jag medan egyptisk bomull håller sig i nyskick i många år + det är en sval, mjuk och lyxig känsla att sova i dem, hehe.

Hur skulle du beskriva din klädstil?

– Uhm, jättesvår fråga! Kanske som en blandning mellan school girl, feminin och hip hop? Har ju tex ofta lårhöga strumpbyxor, midjehög kjol, toppar eller skjorta, hoodies/jackor med hip hop-tryck..

Hur fick du diagnosen cyklotymi? Hur gammal var du?

– Jag var 25. Hade dock fått höra att jag troligen hade den ett halvår tidigare av en hyresläkare när jag bodde i Malmö men tog inte tag i det förrän jag flyttade tillbaka till Kalmar. Berättade om mina besvär och fick testa mediciner för cyklotymi/bipolaritet vilket fungerade och då fick jag diagnosen.

Dillas favoriter: leksak, sovplats, godis?

– Han har några ben i något stenhårt ämne som jag inte förstått vad det är som han gnager på och ska leka med varje dag, och det är de enda leksakerna han inte lyckats bita sönder i småbitar så får nog bli dem.. Bästa sovplatsen är i min säng på så många filtar som möjligt och med huvudet gömt in i kudden. Godismässigt är det få saker som slår skinka och kyckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s