14:24 Lördagen i bilder del 1

Lördagen förra veckan var jag pigg och inte sjuk (oh what times..). Då min mamma var i en annan stad hela dagen bestämde jag & pappa hos för att hitta på något mysigt.

Valet föll på julmarknad! Så jag fixade mig och iväg bar det till Öland.

Självklart lyssnade vi på julmusik under resan. Nu är det ju ändå tillåtet hehe. Bästa jullåten är utan tvekan Fairytale of New York, även om originalet inte är särskilt pk.. Kan tänka mig vilka ramaskrin det blivit om den släpptes för första gången idag. 😅

Första anhalten var Ekerum golfklubb!

Ekerum var vackert i sin vinterskrud men jäklar vad halt det var! Hasar mig fram som en zombie på isen för är så rädd att ramla och bryta något efter förra årets brutna fot.. Som iofs berodde på en viss hund och inte halka men ändå, det var ett barskt uppvaknande från ”jag är odödlig”-tänket man levt med de senaste 28 åren.

Julmarknaden var inomhus och krävde således vaccinpass. Bra!! Mindre bra att inte en enda person kontrollerade om man hade det eller inte..

Dock var deras julmarknad väldigt spartansk och inte särskilt mycket att hänga i julgranen, ärligt talat. Blev ett väldigt snabbt stopp alltså.

Fick i alla fall med mig en julblomma hem! Den andra från vänster köpte jag och den pryder numera mitt soffbord. I år pyntar jag ju i silver så det passade bra med en silvrig blomma.

Vi fortsatte till Borgholm för julmarknad nr 2! Där var det desto mer folk.

Först ett stopp på min favoritplats för kaffe dock. Minns dessvärre inte namnet men det ligger längst upp på Storgatan i Borgholm i ett hörn och de har fantastiska latte med smak. Nu i jul bland annat pepparkaka och saffran mmm..

För mig blev det dock min gamla favvo: vit choklad-latte! Den är guuudomlig.

Hela Storgatan var pyntad. Så mysigt ju!

Vår lille Dill var självklart med. Här betydligt gladare än han ser ut då han precis fått komplimanger av en dam och pepparkakor av hennes barnbarn.

På Stortorget höll marknaden till och vi välkomnades av en enorm bock! Skönt nog brinner inte bockarna på Öland så som i Gävle haha

Det såldes lite allt möjligt på torget och var bland annat flera utklädda till tomtar samt godisregn för barnen. Jag köpte dock bara kakor av en kvinna som sålde hembakat.

Borgholm är faktiskt en riktigt vacker stad, jag tenderar att glömma det.

Ännu en bock tog adjö av oss när kylan blev för mycket och det var dags att åka hem till Kalmar igen.

Lyssnade på en av mina absoluta favoritlåtar genom tiderna och tittade på snön som började falla. Väl hemma var det dags för vila innan kvällens planer började, men de tar vi i ett annat inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s