06:46 Melody testar: Puderfoundation från Estēe Lauder

När min pappa kom hem från en vecka i Turkiet hade han med en present till mig: en foundation i puderform. Specifikt Double Wear Stay-In-Place Matte Powder Foundation från Estēe Lauder. Pudervarianten av klassikern Double Wear, deras mest kända och populära foundation som sitter som berget med hög täckning.

Double Wear-pudret har olika täckning beroende på hur du applicerar den. Med i hylsan är en liten applikator som är en svamp på ena sidan och mer len som en klassisk puderpuff på andra. Använd svampen för hög täckning, den lena sidan för medel och blöt applikatorn för lätt täckning.

Jag använde mig av den mjukare sidan för att få medium täckning, och det var precis vad jag uppnådde. Resultatet blev en matt porslinshy som dock kändes aningen dammig, som puderprodukter lätt kan göra när de lägger sig i fjunen i ansiktet. Pudret fungerade dock väl på min hud och kletade varken runt eller framhävde torra partier något särskilt. Allra bäst blev resultatet om jag applicerade concealer innan puderfoundation, använde puderprodukter för contour samt avslutade med en fuktgivande mist.

Double Wear-puderfoundation kostar 370kr på bland annat Eleven.

Betyg: 3 av 5. Helt okej resultat och ändå positivt för att vara en puderprodukt som appliceras på en yttorr hud. Dock är jag inte förtjust i att den fastnar i ansiktshåren och får en att se dammig och nästan lite äldre ut? Så på grund av det och det höga priset blir det en trea. Kommer nog använda den som en foundation att ta med när jag ska sova borta eller gå ut då den är så praktisk att ta med sig och använda, men det är inte en ny favoritprodukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s