10:02 Recension: Ole Henriksen ”PHAT Glow Facial”

Det här inlägget innehåller en reklamlänk men recensionen är inte gjord i form av ett samarbete.

PHAT Glow Facial är en ansiktsmask från märket Ole Henriksen. Den var väldigt omtalad ett tag i sociala medier, och beskrevs som en riktig ”askungen”-kräm: alltså att den transformerade din hud från trött och glåmig till mjuk, hälsosam och full av lyster. Självklart blev jag sugen efter den beskrivningen och har nu använt den det senaste året. Och jag måste säga att jag är mycket förtjust!

PHAT Glow Facial är en ansiktsmask som såväl exfolierar huden som rengör den och återfuktar. Exfoliationen kommer från innehåller av PHA-syra, en syra som kan liknas vid AHA-syra men har större molekyler. Det gör att den inte tränger lika djupt ned i huden och därmed är både mildare samt inte gör huden solkänslig. Effektiv är den dock: den raderar torr, död hud och lämnar en len yta efter sig. Den arbetar även på ålderstecken och jämnar ut hudtonen.

Själva masken är rosa, en färg den får från sitt innehåll av bentonitlera. Det här är alltså en lermask med exfolierande egenskaper. Leran rengör huden och då framför allt porerna från smuts och överflödigt sebum, samt lämnar lyster efter sig.

PHAT Facial Glow återfuktar mer än klassiska lermasker och peelingar genom att andra ingredienser är nordisk björksav och chiafröolja. Nordisk björksav återfuktar på djupet och är näringsrikt för huden medan chiafröolja innehåller flera essentiella fettsyror som också dem ger näring och fukt till huden.

Ytterligare ingredienser som tillför olika sorters näring från masken till huden är extrakt från bomull, citron, sandelträ, lakritsrot, och kamomill. PHAT Glow Facial innehåller också niacinamide, vitamin E (tocopherol) och hyaluronsyra.

Bomullsextrakt: mjukgörande, stärker yttre hudlagret och minimerar risken för irritation av andra produkter.

Citron: rikt på c-vitamin och antioxidanter. Skyddar mot fria radikaler samt verkar utjämnande och blekande på ojämn hudton och pigmentfläckar.

Sandelträ: Lindrar irritation, är anti-septisk vilket dödar eller hämmar tillväxten av exempelvis bakterier och svampar, samt har en lätt sammandragande effekt på porer.

Lakritsrot: Innehåller kraftfulla antioxidanter som skyddar huden, har en utjämnande effekt på hudtonen, hjälper till att stärka huden och att minska rodnad.

Kamomill: Hjälper till att lugna och återfukta huden samt hämma inflammation och bakterier.

Niacinamide: Lugnande och utjämnande på huden samt verkar sammandragande på porer.

Vitamin E: Gör huden mer elastisk och arbetar därmed anti-ageing, är en naturlig antioxidant som också är läkande för skadad hud samt ljusar upp hudtonen och dess pigmentfläckar.

Hyaluronsyra: En syra som inte är exfolierande utan istället har en stor potential till att binda fukt till huden.

Hur du använder den:

– Massera in ett jämt lager på rengjord hud. När färgen ändras från rosa till vit kan du sluta massera.

– Låt verka 15 minuter.

– Tvätta bort med ljummet vatten.

Kan användas upp till två gånger i veckan men undvik området runt ögonen och läpparna då det är känsligare.

Så, vad tycker jag?

Jag är en riktigt fan av PHAT Glow Facial. Har använt den regelbundet sen jag köpte den och tycker om hur den inte alls är lika uttorkande som många andra lermasker. Exfolieringen är mild men effektiv och lämnar min hud len, mjuk och väl rengjord med extrahjälp från leran. Den känns inte påfrestande på huden tack vare alla närande ingredienser, utan huden känns hälsosam när masken tvättats av. Den lämnar verkligen huden med en ny lyster och alla trötthetstecken är som utsuddade. Förstår verkligen varför den kallas en askungekräm, för i min åsikt är den just det!

Ett riktigt toppenköp enligt mig om man vill få tag i en potent exfoliering som ändå inte irriterar huden samtidigt som den arbetar på massvis med andra problem.

Masken kostar just nu 502kr på Lyko då det är nedsatt pris! Klicka någonstans på denna mening så tas du direkt till sidan (adlink).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s