06:50 Skönhetsfavoriter

Den här nattkrämen är ett av mina nyare tillskott inom hudvård! Acid-Duo Hibiscus 63 Cream från by Wishtrend är en kräm innehållandes två olika syror: PHA och LHA. PHA är som en mildare version av AHA-syra: den exfolierar det yttersta hudlagret och lämnar huden len och med en ny lyster. LHA har däremot liknelser med BHA och går istället ned i porerna och rensar dem på smuts. LHA är dock lite mildare än BHA. Tillsammans är de båda syrorna effektiva men perfekta för en känsligare hudtyp som inte klarar av starka syror. Dessutom gör de inte huden mer solkänslig, så som AHA gör.

Den innehåller också 63% hibiscusextrakt som är rikt på antioxidanter vilket motverkar fria radikaler. Fria radikaler är exempelvis föroreningar i luften och rökning, och får t.ex vår hud att åldras i förtid och bli mer sliten. Andra ingredienser är mjukgörande & återfuktande glycerin och kaprylsyra.

Huden lämnas len, mjuk och frisk med en fin lyster och mindre pigmentfläckar och jämnare hudton. Det är en lätt kräm som snabbt går in ansiktet. Jag tycker om den väldigt mycket! Skulle nog rekommendera något mer återfuktande till torrisar men för yttorra, de med fet hud eller känslig hud är den perfekt. Speciellt under sommarhalvåret då dess konsistens som sagt är som en lätt gelé. Går självklart även att använda som dagkräm.

Acid-Duo Hibiscus 63 Cream kostar 349kr på Skincity.

Buffet från The Ordinary är ett genomskinligt, återfuktande serum med en buffé av peptider. Bland annat Matrixyl som motverkar rörelserynkor och stramar upp huden, Syn Ake som härmar giftet från vissa ormar och slappnar av ansiktsmusklerna, och Relistase som gör huden fastare, mer plump och motverkar hängig hud.

Peptider är även väldigt bra för hudens barriär, som kan brytas ned av för starka produkter, hårt väder och solskador. En skadad barriär visar sig oftast genom en känslig och irriterad hud, och då gäller det att arbeta med att stärka hudbarriären igen innan man börjar använda exempelvis starka syror igen. Peptider hjälper till med detta.

Buffet innehåller också ett prebiotiskt komplex (alltså goda bakterier för vår hud) med 11 aminosyror och hyualuronsyra. Aminosyrorna hjälper till att bygga upp huden, de är protein och därmed byggstenar, medan hyaluronsyra binder vatten och håller huden återfuktad.

Buffet kostar 200kr på Lyko.

Det här är en av mina favorit budgetprodukter och mitt absoluta favorit budgetserum! Nämligen Kronans fuktserum. En mjölkig formula som är oparfymerad och innehåller flera härliga ingredienser: antioxidanten vitamin E, mjukgöraren glycerin, fuktbindaren hyaluronsyra samt betaine som även den binder fukt men också ökar hudens elasticitet och det välkända shea smöret som är otroligt vårdande. En riktig tiopoängare till serum innehållsmässigt och passar alla hudtyper!

Kostar dessutom bara en hundralapp på Kronans Apotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s