06:15 Lördagen i bilder

Hade halvsovit i soffan halva natten till lördagen och vaknade tillslut helt vid sjutiden. Tittade på en julfilm och åt pepparkakor till frukost med Dilla.

Vid tiotiden var det dags att sminka sig och jag använde den här vackra bilden av Alexa Demie som inspiration!

Resultatet blev ändå helt okej?! Långt ifrån lika professionellt som sminkningen på Alexa men för att vara första gången och med mina darriga händer är jag fan nöjd. Fick många fina komplimanger för det och det är väl första gången det händer gällande mina sminkningar haha<3 är ju inte direkt ett pro om vi säger så, och går allt för ofta runt i fläckig contour..

Tanken var att jag skulle träffa en kompis för att gå på vernissage i stan men hon hade försovit sig. Så jag drack en extra kopp kaffe på trappen med Dilla och njöt av att slippa stressa.

Vid lunchtid åkte istället jag & mamma ut till Lotsutkiken som ligger som på en halvö bakom Linnéuniversitetet.

Där hade man fin utsikt över sundet och ön Grimskär, till vilken det går en tunnel under vattnet faktiskt.

På skylten kunde man läsa mer om Grimskär. Tydligen har ön fått sitt namn på 1500-talet då det ska ha funnits en grima, ett avhugget grinande huvud på en stolpe, uppsatt på skäret. Den ska ha fungerat som inseglingsmärke och varning för revet.

Det fanns också en fyr på Grimskär från 1837 fram till 1940-talet, och ännu lägre bak i tiden, år 1611, under Kalmarkriget, anlades en enkel skans där som Gustav 11 Adolf sedan fortsatte arbetet med och den blev en fyruddig stjärnskans. De senare åren har det varit en fästning för militären som dröjde sig kvar ända till 2011 men nu förvaltas Grimskär av statens fastighetsverk.

Tittar man åt andra hållet ser man början på strandpromenaden som tar en längs vattnet ända bort till Kalmar Slott.

Vid Lotsutkiken finns även ett fik. Det har jag inte besökt sen jag var cirka sjutton år så det var på tiden nu!

Jag åt en snickerskaka med hackade nötter som gav mig ett hostanfall som hette duga, och min mamma tog äppelpaj med vaniljsås. 3/5 i betyg gällande såväl fika som miljö. Ett plus för att de hade spel man kunde hämta och använda sig av medan man fikade.

Vi åkte sedan vidare till Maxi. Jag var främst där av tre anledningar: pepparkaksfil, kokosyoghurt (älskar! Men den finns nästan aldrig 😦 ) och den nya havredrycken med smak av dumle från Fazer. Den sistnämnda har dykt upp överallt på sociala medier de senaste dagarna och jag kände att jag var tvungen att testa den. Den får klart godkänt betyg av mig: använder den i kaffet och det blir en god bismak av dumle!

Utanför Maxi har det numera en Bokeria! Så mysigt och bra initiativ.

Själv plockade jag på mig ”Den Allvarsamma Leken” av Hjalmar Söderberg. Har lovat mig själv att läsa minst en svensk klassiker nästa år, och den här passar ju perfekt.

Inne på Giraffen köpcenter var det julpyntat..

…vilket är sånt man märker när man står och väntar med flera tunga paket i famnen på en mamma som står i en lång kö och aldrig kommer :)))

Väl hemma bakade jag cheescakebrownies!

Sen sjönk mamma och jag ned i soffan framför The Grand Budapest Hotel med pannacotta och en liten hundnos i hörnet som var mycket sugen på att smaka. Filmen var lika bra som alltid, har ju sett den ett par gånger och är mycket förtjust i framför allt scenografin – just därför ville jag visa den för mamma.

Nu har jag tittat på två av fem föreläsningar som jag ignorerat den här veckan.. Stressen känns lite mildare även om den fortfarande är påtaglig. Ska dock ta en paus nu och fortsätta titta på fantastiska The Wire och äta en brownie som jag bakat.

Det här inlägget skrev jag i lördags men när det publiceras är det nog senare i veckan, så ni inte blir förvirrade ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s