10:02 Tvätta sminkborstar

Något som man drar sig för att göra för att det känns så tråkigt men sedan är förvånansvärt nöjsamt när man väl kommit igång och ser smutsen rinna bort, är att tvätta sminkborstar. Allra helst ska man väl göra det efter varje gång man sminkat sig men jag vet ärligt talat ingen förutom professionella make up-artister som orkar det.

Ett riktmärke som annars rekommenderas är efter var sjunde till tionde användning. För mig blir det ungefär strax efter den tionde användningen och då var tredje vecka i snitt. Vet dock många som aldrig tvättat sina sminkborstar och till er vill jag säga: gör det!!! Smutsiga sminkborstar gör inte bara så att det blir svårare att arbeta med dem och resultatet blir sämre, utan du behöver använda onödigt mycket produkt och även huden kan irriterad eller få finnar och plitor av gamla produktledare på borstarna.

Före…

.. och efter! Man får en nöjd känsla när man ser penslarna & borstarna återgå till sina original-färger på stråna istället för att täckas av olika nyanser av brunt, gult och rosa.

Svårt att tänka sig när man ser på sina verktyg att det samlat sig SÅHÄR mycket gammalt smink i dem.. hua!

Jag använde denna gång Lyko’s MakeUp Brush Cleanser som sprayas på borsten och sen torkas av med papper. Den är billig och gjorde jobbet bra.

För mig som dock har en hel del verktyg så använde jag upp hela flaskan vid bara den här rengöringen.. så i fortsättningen kommer jag att köra vidare på ett säkert och billigare kort, nämligen att använda vanligt schampo under varmt rinnande vatten. Då slösar man dessutom inte lika mycket pappersservetter och borstarna blir ännu renare än när spray används.

Ta det här inlägget som en liten påminnelse att tvätta dina borstar & penslar i veckan! Det behövs alltid. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s