21:10 an Ode to Animals part 2

Tisdagen fortsatte på sitt fantastiska sätt.

Vi fortsatte norrut på Öland, närmre bestämt till Ormöga kamelranch. Startade utflykten med glass till lunch!
Förutom kameler har de lamor, grisar och getter med killingar på ranchen. De sistnämnda får man gå in till och klappa, självklart gjorde jag det. De små är alldeles ljuvliga.
Här har vi en trött en som kändes som mitt spirit animal.
Cigarettpaus för att hålla humöret uppe!
Lamor är ju ett favoritdjur, även om jag föredrar alpackor något mer. Det finns faktiskt en farm med alpackor på Öland också! De har drop in för att hälsa på dem på onsdagar så dit ska jag bege mig nästa vecka är tanken.
Nu var det hög tid för höjdpunkten
Fantastiska och mäktiga djur. 🐫
Att få till en bild gick mindre bra pga blåsten som envisades med att få mig att se bald ut
Istället lyckades mamma fånga en precis i det moment när jag blänger bittert på en barnfamilj vars ungar skrämmer djuren medan mamman hejar på. En vacker dag kommer ett djur inte springa av rädsla, utan attackera av rädsla. Lär era barn respekt för djur, både för djurens skull och barnens.
Tillslut var det min tur att hoppa upp på kamelens rygg! Det var en kort färd på en kamel som hette Lajma och det var ordentligt skumpigt och gungigt. Trodde flera gånger att jag skulle glida av, haha.
Men kul var det definitivt! Fick ett lyckorus och såg ut som den femåring jag mentalt är. Finns en film på ridturen på Instagram, vet tyvärr inte hur man laddar upp den här.
Kamelerna promenerade i en oval cirkel. I mitten av den fanns ett litet område med sand där de resterande samlades, de strövade nämligen fritt på området. Så härligt för dem. Dit fick man gå och klappa och ta kort på de mycket lugna och kärvänliga djuren.
Kamelen jag satt vid bestämde sig dock plötligt för att lägga sig ned på sidan och tryckte all sin tyngd mot mig haha. Jag ramlade såklart och fick illa kvickt ta mig därifrån innan jag blev pannkaka under dens stora pucklar.
När vi var klara på Ormöga ranch behövde vi höja blodsockret och valet föll på Norrings Crêperie i Borgholm. Det är välkänt för att servera otroligt goda crêpes och galetter i olika utformningar.
Popularitet betyder dock kö så vi fick snällt lämna namn och nummer för att sedan strosa runt i lite affärer och röka ett par cigaretter i väntan på ett telefonsamtal som meddelade att vårt bord var redo.
Jag beställde crêpe med citronkräm, fransk mjuk maräng och kanel. Mamma tog en galette med räkor. Vi var mycket nöjda båda två.
Matkoma & trött efter en lång dag, väldigt redo att åka hem för att vila.
Så det blev hemfärd. På vägen stannade vi och köpte färska, öländska jordgubbar och jag såg detta gulliga hus som hade den mest fantastiska utsikt. Avundsjuk.

Som jag skrev i förra inlägget var min tisdag absolut helt fantastisk. En dag jag kommer att minnas med värme för att jag var så genuint glad & lycklig. Och de är ju de finaste minnena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s