Melody testar/ GB:s nyheter 2021

Ett säkert vårtecken är att GB släpper årets glassnyheter och att Pressbyrån har halva priset på glass (just nu fram till 18 april)! För några veckor sedan testade jag mig igenom det nya sortimentet men blev tyvärr inte direkt imponerad:

Cornetto Dragon

Om glassen: En glass som jag tycker borde hetat ”Cornetto Unicorn” istället för det är dit utseendet för tankarna. Den svarta våfflan är fylld med glass i smakerna mango, passionsfrukt och jordgubb och ovanpå finns kaksmulor och jordgubbssås med diskret citronsmak.

Betyg: 1/5. Glassen smakar konstgjort, som att smaken var typ doftrenare? Det enda jag känner är en liten hint av kemiskt smakande jordgubb och citron. Kaksmulorna både känns som och smakar plast. Kan nog vara en av de äckligaste glassarna jag smakat.

Ben & Jerry’s Cookie Dough Peace Pop

Om glassen: Lovande beskrivning då det ska vara Fairtrade-certifierad vaniljglass med chokladbitar, en mitt av kakdeg och alltsammans omslutet av ett skal ljus choklad.

Betyg: 2,5/5. En besvikelse. Vaniljglassen med chokladbitar är väl helt okej och det är därifrån den får sitt betyg. Chokladen runtom smakar billigt och kväljande medan kakdegen inte alls är lik deras vanliga kakdeg. Den här känns endast som att äta socker.

Magnum Double Gold Caramel Billionaire

Om glassen: Det långa och krångliga namnet skvallrar om en lyxig glass och det får man väl ändå säga att den är: ett skal av krokantchoklad med kexbitar omsluter salt karamellsås och glass med smak av kex och pekan.

Betyg: 3/5. Många har hypat denna glass men jag håller inte riktigt med. Krokantchokladen smakar kola och är väldigt massiv smakmässigt, jag fick ta bort delar av det för jag blev lätt illamående. Den salta karamellsåsen var jättegod men glassen smakade i stort sett bara vanilj med någon liten hint av karamell. God men lite tråkig liksom. Ett plus för att den är i mindre storlek än vanliga Magnum dock för den MÄTTAR.

Twister Peek-A-Blue

Om glassen: En ny, snyggare version av klassikern Twister. Denna gång med isglass i smakerna av blåbär, jordgubb och melon.

Betyg: 1/5. Jag kände bara smaken av blåbär och jag tycker INTE om blåbär. Med det sagt så tror jag dock att någon som gillar blåbär hade älskat den för annars är det inget fel på glassen, den ingår helt enkelt bara inte i mina smakpreferenser.

Cornetto Soft

Om glassen: En klassisk strut fylld med mjukglass med smak av vanilj och på toppen finns det chokladsås. Även mitt i glassen finns det ett centrum av chokladsås.

Betyg: 3,5/5. Jag tycker om mjukglass så det här var en glass som passade mig. Chokladen smakade tyvärr inte särskilt gott dock: jag vet inte vad den smakade exakt men det var inte klassisk choklad. Mer Jacky-chokladpudding eller sån där billig oboy-wannabe man drack som barn? Men då det var den enda glassen jag faktiskt åt upp förtjänar den ändå högst betyg!

Andra glassar GB har släppt är en ny Solero, en pinnglass i form av Olof samt den nya versionen av daimstrut med apelsinchokladkrokant istället (den fanns dock att köpa förra året så vet inte om den räknas riktigt?). Har ni testat någon av dessa så kommentera vad ni tyckte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s