Recension: CCS Cracked Heels SOS och KALLA Handkräm

Under vintern blir både mina händer och fötter extra torra och fnasiga. Det är dessutom inte kroppsdelar jag är jätteduktig på att prioritera omvårdnaden om: det blir så lätt att man köper ytterligare ett serum för perfekt hud i ansiktet medan fötterna ser ut som hos någon som levt i bergen på stenåldern..

Via instagram fick jag dock tips om två produkter som jag nu använder dagligen och aldrig lär släppa taget om! De är fotkrämen CCS Cracked Heels SOS och handkrämen Kalla från Kronans Apotek. Två prisvärda, mjukgörande och effektiva produkter som gör tassarna redo för våren även efter den mest barska svenska vintern.

CCS Cracked Heels SOS. En fotkräm som innehåller 25% karbamid vilket är en ingrediens som har förmåga att binda till sig vatten. Detta gör att fukten stannar längre i huden och karbamid är därmed extra effektivt för torr hud (finns bland annat i storfavoriten Canoderm). Dessutom innehåller fotkrämen rapsolja som mjukgör ytterligare och mjölksyra vilket exfolierar huden så att torr, död hud försvinner och lämnar plats till len, ny sådan. CCS Cracked Heels SOS gör alltså två jobb i ett för fötterna: städar bort det gamla och vårdar det nya. Resultatet är lena, mjuka fötter som är redo för sommaren efter endast tre dagars användning! Jag använder den en gång per dag och för mig håller en tub i cirka 2 månader. Ungefärligt pris är 65kr på olika apotek.

KALLA handkräm från Kronans Apotek. Först och främst ska jag nämna att jag egentligen avskyr handkräm så det är inte lätt för en handkräm att imponera på mig. Jag klarar helt enkelt inte av att vara kladdig om händerna och får panik av krämer som inte torkar in på 2 sekunder. Vilket är precis vad KALLA handkräm gör, som tur är. Krämen doftar gott och svagt av söt apelsin och lämnar händerna silkeslena med hjälp av ingredienser som ceramider, sheasmör, vitamin F och hjortron. Alla är ingredienser som på något sätt tillför fukt, hjälper huden att behålla fukt eller mjukgör så det är inte konstigt att händerna blir mjukare än någonsin. KALLA handkräm kostar 69kr på Kronans Apotek.

Betyg för båda produkterna: 🧴🧴🧴🧴🧴 av 5. Definitivt två produkter jag kommer att köpa igen och ska jag byta ut någon av dem krävs det något mycket speciellt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s