Frågor & Svar om Beauty

Jag öppnade frågelådan på Instagram för lite hudvårdsfrågor och här kommer svaren!

Vad bör jag passa på att köpa från Kicks påskkalender?”

Om du är i behov av sminkborstar hade jag köpt nya från Flaer! Hade även köpt Plump it hydrating mask och Tingle-Bell exfoliating face mask från Budgie om du behöver en fuktmask eller en exfoliering som ger glow. Passa på att köpa torrschampo från Budgie och kanske deras Apple Cider Scrub? Älskar den! Håret blir så rent. Jag hade nog också köpt ett flytande läppstift från Anastasia, Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum från Lumene, nagellack från Atelier Rouge och Hyaluronic Acid Recovery Masque från Continu. Anastasias läppstift sitter superbra och har en skön formula, Beauty serum från Lumene är perfekt när man bara vill jämna ut hudtonen lite och få mer glow (minus för extremt dåligt utbud av nyanser dock) och hårmasken från Continu räddar ett torrt hår.

”Tips på produkter som motverkar mörka ringar under ögonen?”

Satsa på en ögonkräm med retinol! Super eye serum från Verso är the rolls royce av ögonkrämer med retinol men finns även budgetversioner från t.ex Beauty Act och Skincity Skincare.

Super Eye Serum från Verso

”Vilka sheet masks tycker du mest om? Vad rekommenderar du?”

Jag kör bara sheet masks med fokus på fukt då jag tycker det är onödigt att använda sådana med t.ex c-vitamin för det krävs kontinuerlig användning för att få effekt. Gillar Beauty Act, Tony Moly och Benton!

”Tipsa om prisvärda läppstift”

H&M’s egna är väl värda sitt pris! Detsamma gäller Isadora. För liquid lipstick så har Maybelline bra men mina favoriter är Kylie Cosmetics och Anastasia. Lite dyrare vanliga läppstift finns hos Mac och de är verkligen av hög kvalitet!

Isadoras läppstift i färgen ”Mauve Rose”

”Hur ska jag applicera c-vitamin och retinol? Tillsammans?”

Nej, jag hade inte applicerat de tillsammans. Dels kan retinol verka sämre tillsammans med c-vitamin, dels kan det irritera huden. Använd c-vitamin på morgonen, så nära huden som möjligt så alltså direkt efter rengöring. Retinol på kvällen, på torr hud (alltså när produkter har torkat).

”Är microneedling värt det? Kan man göra det hemma istället med en skin roller?”

N E J, använd inte en skin roller!!! Det kan skada huden otroligt mycket och orsaka infektioner och inflammationer. Micro needling på salong tycker jag absolut är värt det! Ska snart göra min tredje session och jag har märkt stor skillnad gällande ojämn hudton och pigmentfläckar. Kommer ett utförligt inlägg om det längre fram!

”Bästa kroppsprodukterna för torr hud?”

Be din läkare om recept på Canoderm. Även The Body Shops hampa handkräm kan användas vid behov på olika kroppsdelar som är extra torra! Duscha med olja, min favorit är från Eucerin och helt doftfri till skillnad mot andra som doftar gubbe.. Kan också vara värt att köpa en exfolierande produkt, till exempel Multi-Action Aha & Pha Rinse off peeling från Skintreat. Den är dessutom på rea på kicks just nu, endast 59kr!

The Body Shops Hemp Handcream

Tack för frågorna & hoppas ni fick svar på det ni undrade! 💞

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s